Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 10-14 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Kweek Accessoires
 3. /
 4. Stekken

Romberg Verwarmingsmatten 10W, 17,5W, 30W

Artikelnummer: 17811

 • Verwarmingsmat 27x15 cm - 10 Watt
 • Verwarmingsmat 35x25 cm - 17,5 Watt
 • Verwarmingsmat 55x35 cm - 30 Watt
Watt
vanaf 30,45 €
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Direct beschikbaar

Voor dit product zijn er verschillende varianten. Selecteer de gewenste variant a.u.b.

Beschrijving
In combinatie met een kweekkas, propagator, terrarium of als vloerverwarming in een growbox, biedt de verwarmingsmat van Romberg de ideale omstandigheden voor het succesvol kweken van je geliefde plantjes. Een verwarmingsmat is ideaal voor het op peil houden van de temperatuur in het kweekmedium. Het is namelijk zo dat bij veel soorten snelgroeiende gewassen de wortels zich niet meer verder kunnen ontwikkelen als de bodemtemperatuur onder de 15°C beland. Ook is een Romberg verwarmingsmat geschikt voor het telen van exotische gewassen die extra warmte nodig hebben. De plastic verwarmingsmat is geïsoleerd en zuurbestendig. Een Romberg geeft een constante warmte af, zodat de omgevingstemperatuur in de kweekkas of kweekomgeving regelmatig moet worden gecontroleerd. De temperatuur die de Romberg verwarmingsmat afgeeft kan in een kweekkas of propagator worden geregeld door de schuiven in het deksel open te zetten. In een growbox kan het zijn dat de klimaatbeheersing iets aangepast moet worden, vanwege de extra warmte accumulatie. Indien noodzakelijk kan de warmteafgifte van de verwarmingsmat ook worden geregeld met behulp van een timer of Romberg Hortiswitch - Digitale Thermostaat.

Belangrijk: Plaats de verwarmingsmat onder de propagator of terrarium. Bij normale kamertemperatuur zorgt het voor een gelijkmatige temperatuurverdeling van 22 tot 25 °C. Een Romberg verwarmingsmat heeft dus weinig invloed op de bodemtemperatuur van het kweekmedium bij gebruik in een koude kelder of serre in de tuin.

De verwarmingsmat is namelijk niet ontworpen om extreme temperatuurverschillen in en om de kweekomgeving te compenseren, maar om de temperatuur in het kweekmedium op een efficiënt niveau te houden. Zorg dus dat je plantjes niet in een te koude ruimte staan, want dan heeft een Romberg verwarmingsmat weinig nut. Indien mogelijk moet de kweekkas, terrarium of propagator met verwarmingsmat op een lichte plaats worden geplaatst, bijvoorbeeld op een vensterbank of onder geschikte kweekverlichting. Vanzelfsprekend is voldoende licht in deze fase van ontwikkeling van je planten net zo belangrijk als de temperatuur in het kweekmedium.

Veiligheidsvoorschriften:
 • Knip, vouw of buig de verwarmingsmat niet en boor er geen gaten in.
 • Gebruik de verwarmingsmat niet als de PVC-hoes gebroken, gebarsten of diep bekrast is, of als de stroomkabel of stekker beschadigd is.
 • Gebruik de verwarmingsmat niet als verwarmingskussen voor mensen of dieren.
 • Bedek de verwarmingsmat niet met textiel of andere warmtegevoelige materialen tijdens het gebruik.
 • Buiten bereik van kinderen houden.
 • De PVC-hoes maakt de verwarmingsmat spatwaterdicht, maar is niet geschikt voor gebruik onder water (bijv. in een aquarium of Hydro systeem).
Beschikbare Romberg verwarmingsmatten:
 • Romberg Verwarmingsmat 27 x 15cm - 10 Watt
 • Romberg Verwarmingsmat 35 x 25cm - 17,5 Watt
 • Romberg Verwarmingsmat 55 x 35cm - 30 Watt

Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Loading ...