1
Coupon code: DOPING15 - 15% korting op alle Voeding artikelen van 01.09. - 30.09.2022 Î
Gratis verzending van 99Ç +49(0)40 - 2442 416 80 Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00 uur Gratis verzending vanaf 99 Ç Snelle en betrouwbare levering met DHL

Rayjet 360░ Sproeier met capillair 1 meter

Artikel: 15770

1,47 €

incl.ábtw , Plus Verzending

voorradig

Levertijd: 3 - 5 Werkdagen

Beschrijving

Rayjet 360░ sproeier zorgt voor een gelijkmatige watertoevoer voor uw planten. De set bestaat uit een capillaire slang en een Rayjet spuit en een Rayjet spuit, die perfect op elkaar zijn afgestemd.

De capillaire slang of druppelslang is 1 meter lang en heeft een binnendiameter van 4 mm. Dit is geschikt Het is geschikt voor aansluiting op een PE-buis/PE-slang en een sproeier of voor besproeiing met een hogedrukpomp. Aan het ene uiteinde heeft de druppelslang een opzetstuk dat perfect past op de Rayjet 360░ sproeier.

De Rayjet sproeier met een sproeinevelstraal van 360░ voorziet uw planten gelijkmatig van water en heeft een schachtlengte van ca. 16,5 cm. Om de sproeier te kunnen gebruiken, hebt u onder andere de capillaire slang met opzetstuk nodig, die speciaal geschikt is voor de Rayjet. geschikt voor de Rayjet. De Rayjet spuit heeft een debiet van 12 liter/uur bij een min. pompcapaciteit van 1 bar, dus zorg ervoor dat uw pomp ten minste 1 bar heeft. Zeer geschikt om b.v. grond gelijkmatig te besproeien.

Installatievoorbeeld met pomp:
1. Bevestig een stuk stofslang aan de water-/dompelpomp en zet het vast met een slangklem. Installeer een afsluitkraan aan het andere uiteinde en zet ook deze vast met een slangklem. De afsluitkraan zorgt voor de gewenste watertoevoer of waterregeling. Tenslotte, plaats de pomp Plaats ten slotte de pomp in een waterbak en zorg ervoor dat er voldoende slang is voor de besproeiingshoogte.

2. Optioneel kan een besproeiingsfilter rechtstreeks op de afsluitkraan worden bevestigd. Het filter voorkomt het binnendringen van vuildeeltjes en daarmee het verstoppen van de haarvaten en de sproeiers. Voor de aansluiting van de afsluitkraan op het besproeiingsfilter is een PE-schroefverbinding nodig. is een PE-schroefverbinding vereist. Een terugslagklep wordt aanbevolen om terugstroming in de tank te voorkomen, Dit zorgt voor een gelijkmatige besproeiing. De irrigatiefilter wordt dan gevolgd door de De besproeiingsfilter wordt gevolgd door de terugslagklep en vervolgens een PE-koppeling voor aansluiting op de PE-slang. Het is raadzaam om vooraf Teflon tape te gebruiken voor alle schroefdraadfittingen om ze af te dichten.

Het geheel is natuurlijk optioneel zoals hierboven vermeld en de verbinding kan ook zonder filter worden gemaakt.

3. Nu kan de PE-slang worden geprepareerd. Daartoe moet eerst aan het ene uiteinde een PE-eindplug worden aangebracht en moet het andere uiteinde worden afgesloten met de PE-koppeling. het andere uiteinde met de PE-koppeling, zodat de PE-slang met het besproeiingsfilter wordt ge´nstalleerd en de resterende en de rest van de irrigatiedelen.

Vervolgens wordt met een perforator het gewenste aantal gaten geponst en worden de capillaire slangen ingebracht. De gaten in de PE-buis trekken na het ponsen iets samen, waardoor de dichtheid van de slang wordt gewaarborgd. De afstand tussen de gaten en hun aantal is niet vooraf bepaald en hangt af van het aantal/ de grootte van de potten en hoeveel ruimte er beschikbaar is. van de potten en hoeveel ruimte er beschikbaar is.

Het andere uiteinde van het capillair wordt dan verbonden met een sproeier, die vervolgens in het beoogde besproeiingspunt kan worden gestoken. drinkplaats.

4. Klem de dompelpomp aan een timer, stel de gewenste tijden in en plaats hem in een waterbak. Voor de Alvorens de tijdklok te installeren, moet de watertoevoer, die door middel van een afsluitkraan wordt geregeld, worden gecontroleerd. Het is het beste om een testrun te doen, zodat u kunt zien of alles naar behoren werkt.

Uw irrigatiesysteem is klaar!

Tip:
Als een capillair verstopt raakt, wat vrij zelden gebeurt, kan perslucht helpen om de slang weer vrij te krijgen weer vrij. Ata Clean kan ook worden gebruikt als preventieve maatregel om het irrigatiesysteem schoon te houden.

Producent: Aquaking
Gewicht: 0,20 Kg

Beoordelingen

Beoordeel dit product als eerste:


Dit artikel bestaat uit
Klanten kochten hierbij de volgende producten
Loading ...