Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Kweek Accessoires
 3. /
 4. Stekken

ROOT!T First Feed Wortelactivator 125ml

Artikelnummer: 15753

8,10 €
64,80 € per 1 l
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Direct beschikbaar
Leverdatum: 18.06.2024 - 20.06.2024
Beschrijving

ROOT!T First Feed: Afgewogen plantenvoeding voor stekken en zaailingen

ROOT!T producten zijn specifiek ontworpen voor thuiskwekers die zelf stekken maken, maar ook voor homegrowers die de ontwikkeling van hun vers gekiemde zaailingen willen versterken met een milde plantenvoeding. First Feed is speciaal ontwikkeld in samenwerking met een vooraanstaande Britse universiteit en bevat alles wat nodig is voor een gezonde groei in dit cruciale stadium, inclusief borium (B) en calcium (Ca) voor de snelste gezonde wortelontwikkeling.

 • Bevordert een snelle en gezonde wortelontwikkeling
 • Verkort aantoonbaar de normale bewortelingstijd
 • Verbetert de weerstand tegen infecties en ziekten
 • Minder plantuitval, gezondere stekken en zaailingen
 • Legt de basis voor een krachtige groeifase
Hoe werkt ROOT!T First Feed? In de prille beginfase van stekken en zaailingen is het belangrijk dat de wortels zich snel ontwikkelen. Echter is het in die fase nog niet mogelijk om met reguliere plantenvoeding voor de groeifase te beginnen, over het algemeen zijn die namelijk veel te sterk. Vandaar dat ROOT!T een product heeft ontwikkeld om de wortelontwikkeling te bevorderen, zonder gevaar voor overvoeding. First Feed bevat de noodzakelijke supplementen van vitale voedingsstoffen waarvan bewezen is dat ze de best mogelijke plantengroei bevorderen tijdens deze cruciale ontwikkelingsfase van je planten.

Borium en calcium voor de snelste wortelgroei: ROOT!T First Feed bevat borium (B) en calcium (Ca), waarvan bekend is dat ze uiterst belangrijk zijn voor de ontwikkeling van wortelvorming. Calcium helpt een zaadje te ontkiemen en een gezond wortelstelsel te vormen en borium maakt de planten sterker door o.a. de celwanden in het plantweefsel te versterken. Voor een zo snel mogelijke wortelgroei moeten deze voedingsstoffen in een speciale verhouding worden toegevoegd, die ROOT!T First Feed biedt.

Met toegevoegde humaten voor een betere gezondheid en efficiënte voorgroeifase: ROOT!T First Feed bevat een cocktail van humine- en fulvinezuren die een gezond wortelstelsel bevorderen en de opname van voedingsstoffen verhogen. Je ziet deze ingrediënten wel vaker in bijvoorbeeld organische plantenvoeding voor de groeifase of wortelstimulatoren en dat is niet voor niks. Ze hebben een aantoonbaar positief effect op de vorming van wortels, beschermen tegen overvoeding en ziektes en zijn verantwoordelijk voor de distributie van voedingsstoffen in het inwendige netwerk van jonge gewassen.

Toepassing en dosering: Goed schudden voor gebruik gedurende 20 seconden. Week stekpluggen, kweeksponsjes of zaai- en stekgrond met een dosering van 5ml ROOT!T First Feed per liter water. Als de wortels uit het groeimedium beginnen te groeien, kun je de stekken of zaailingen ompotten. Al gewortelde planten: Meng 5-8 ml ROOT!T First Feed per liter water. Gebruik het product in de eerste 2-3 weken van de voorgroei om de planten een voorsprong op daarop volgende groeifase te geven.

NPK-waarde: 2,0-1,15-2,3

 • Producent:
  ROOT!T
 • Artikelgewicht: 0,16 Kg
Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Loading ...