Gratis verzending van 99€ 15 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 99 € Snelle en discrete levering

NFT-aanloop oplossings- cultuur

Bij de aanloop oplossings- cultuur stroomy de voedingsoplossing voortdurend langs de wortels. Deze werkwijze is eenvoudiger dan de Automatiseren "static oplossing cultuur", omdat bemonstering en aanpassingen van de temperatuur en de oplosmiddelconcentratie in grote reservoirs die zijn ontworpen voor duizenden planten uitgevoerd worden. Een veel gebruikt afwijking het zogenaamde. Nährfilmtechnik NFT (nutriënten film-techniek), een techniek waarbij een zeer dunne stroom van water, voor alle plantengroei opgeloste voedingsstoffen die nodig zijn, waarbij de blootgestelde wortels in een waterdichte bak permanent gebaad worden.

NFT-aanloop oplossings- cultuur

Idealiter zou het constant circulerend water surge zeer vlak zijn, zodat de bovenkant van de dichte mat wortel aan de basis van de Channel ontwikkeld (zelfs als het vochtig is) projecten in de lucht. Bijgevolg, de wortels van de planten worden geleverd met veel zuurstof. Een goed ontworpen NFT is gebaseerd op het gebruik van de juiste goten helling, de juiste stroom en het rechterkanaal length. Het belangrijkste voordeel van het systeem, andere vormen van NFT tegenover hydrocultuur is het feit dat de wortels de planten voldoende met water, zuurstof en voedingsstoffen. Voor alle andere vormen van productie is er een conflict tussen het aanbod van deze drie eisen, omdat overmatige of onvoldoende levering van een vereiste voor onbalans andere of zelfs leidt beide andere eisen.

Dankzij de constructie van de NFT-systeem, worden alle drie noodzakelijke gezonde plantengroei behoeften gelijktijdig voldaan - het een eenvoudige concept van NFT die altijd beschouwd en beoefend wordt. Als gevolg van deze voordelen leidt het tot hogere opbrengsten van kwaliteitsproducten voor een langere oogstperiode. Het nadeel van NFT is het feit dat dit systeem een laag samengesteld buffering heeft tegen onderbrekingen van de stroom, zoals het geval van een stroomstoring. Echter, over het algemeen, stelt dit systeem waarschijnlijk de meest productieve technieken van allemaal voor.

Het zelfde ontwerp kenmerken gelden voor alle conventionele NFT systemen. Terwijl langs de kanalen een helling van 1: 100 wordt aanbevolen blijkt hetin de praktijk moeilijk te zijn om een basis voor de kanalen die je echt kan laten bouwen om de voedingstoffen door te laten vloeien, zonder de vorming van gebieden waar het de vloeistof stopt. Derhalve wordt het aanbevolen met een cijfer van 1:30 of 1:40 helling aan het werk te gaan. Gekenmerkt komen kleine onregelmatigheden in het oppervlak voor, maar zelfs bij deze hellingen kan het tot stilstand en wateroverlast komen.

De helling kan gerealiseerd worden door middel van vloer of banken en/of rekken van de kanalen tegen te houden en daarmee voor de nodige Gradiënt te zorgen. Beide methoden toe te passen, met inachtneming van de plaatselijke voorschriften, die vaak door de eisen van de plant en het gewas bepaald worden als algemene oriëntatie is dat het debiet van elk kanaal 1 liter per minuut moet zijn. Bij het planten, de snelheid kan worden gehalveerd, moet het maximale debiet bij 2 liter per minuut. Debieten buiten deze uitersten zijn vaak leiden tot problemen in de aanvoer van voedingsstoffen. In veel gewassen lagere groeicijfers werden waargenomen wanneer het kanaal lengte van meer dan twaalf meter.

Voor snelgroeiende gewassen Tests hebben aangetoond dat de stikstof over de lengte heen uitgeput wordt, terwijl de zuurstofgehalte voldoende blijft. Daarom moet de kanaallengte maximaal 10-15 meter. In dergelijke gevallen, waar dit niet mogelijk is, kan het worden voorkomen door de groei van verdere toevoer van nutriënten wordt uitgevoerd op de helft van de groef, en dat de debiet door elke uitgang tot 1 liter / min. verminderd wordt.

Loading ...