1
Coupon code: BOX15 - 15% korting op alle Kweektenten van 01.10. - 31.10.2022
Gratis verzending van 99Ä +49(0)40 - 2442 416 80 Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00 uur Gratis verzending vanaf 99 Ä Snelle en betrouwbare levering met DHL

Milwaukee NPK Bodemmonster Testkit MT6003

Artikel: 15855

65,02 €

incl.†btw , Plus Verzending

voorradig

Levertijd: 3 - 5 Werkdagen

Beschrijving

NPK-testkit van Milwaukee voor het meten van macro-elementenconcentraties stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K) in een bodemmonster.

De groei en bloei van planten, en de kwaliteit en kwantiteit van de opbrengst zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van de fysische en chemische samenstelling van de grond waarin ze staan. In de grond bevinden zich voedingsstoffen zoals micro- en macro-elementen, mineralen, organische stoffen en water. Maar ook levende organismen zoals bacteriŽn, nematoden, schimmels zoals mycorrhiza en trichoderma vormen een belangrijk onderdeel van de microkosmos in het substraat.

De bodem is niet alleen een ondersteunend systeem voor bijvoorbeeld de ontwikkeling van wortels, maar vormt ook een bron van voedingsstoffen voor planten. En elke plantensoort heeft een bepaalde, individuele samenstelling van de bodem nodig om zijn groei- en bloeipotentieel optimaal te kunnen benutten.

De belangrijkste elementen voor de groei- en bloei van planten zijn de macro-elementen stikstof, fosfor en kalium, in het homegrowers-jargon ook wel beter bekend als "NPK's". In zijn totaliteit zijn er 16 essentiŽle elementen die een plant moet hebben om te overleven, denk hierbij ook aan bijvoorbeeld ijzer (Fe), calcium (Ca) en magnesium (Mg). Van de NPK's hebben je plantjes echter het meeste nodig, vandaar dat op plantenvoedingsproducten van de meeste fabrikanten de NPK-waardes het meest prominent zichtbaar zijn.

Met de testkit van Milwaukee kun je met een paar simpele handelingen het NPK-niveau van je substraat, potgrond of bodem testen. Want vergeet niet: "Meten is weten". …ťn van de meest voorkomende problemen bij een thuisteelt is overvoeding of juist overvoeding: dit heeft een nadelig effect op de ontwikkeling van je geliefde gewassen, vooral als het gaat om opbrengst en kwaliteit. Neem dus het zekere voor het onzekere, en hou de voedingswaarde van je medium in de gaten met de MT6003 testkit. Niet alleen om te meten of de NPK-waardes binnen acceptabele grenzen blijven, maar ook om te bestuderen welke exacte NPK-hoeveelheden het beste werken voor het type gewas dat je kweekt. Het finetunen van je kweekschema kan je helpen flinke stappen te zetten naar een hogere en kwalitatievere opbrengst.

Inhoud Milwaukee NPK Bodemmonster Testkit MT6003:

 • MT5015 Extractieoplossing (3 flessen ŗ 100 ml)
 • MT5009 Stikstof (25 zakken)
 • MT5010 Fosfor (25 zakken)
 • MT5002 Kalium (25 zakken)
 • 3 Kunststof pipetten van 1ml
 • 5 Reageerbuisjes
 • 1 Reageerbuishouder
 • 1 Theelepeltje
 • 1 Borsteltje
 • 3 Kleurkaarten
 • 1 Kaart met kleurgradaties
 • Incl. gebruiksaanwijzing

Producent: Milwaukee
Gewicht: 0,50 Kg

Beoordelingen

Beoordeel dit product als eerste:


Klanten kochten hierbij de volgende producten
Loading ...