1
Gratis verzending van 99 15 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 99 Snelle en discrete levering + 2700 producten

Micro-irrigatieset voor 12 planten

Artikel: 10697

43,67 €

incl.btw , Plus Verzending

voorradig

Levertijd: 3 - 5 Werkdagen

Beschrijving

Micro-irrigatiesysteem voor 12 planten

Een micro-irrigatiesysteem oftewel een "vakantie bewatering" is een simpele en eenvoudig te installeren drip-irrigatie waarmee je jezelf het gieten met de hand kunt besparen. Plaats de meegeleverde dompelpomp met een capaciteit van 800Ltr/u met zijn zuigvoetjes op de bodem van het voedingsvat of watertank, en stuur hem aan met een tijdschakelaar (niet inbegrepen in de set). Via de hoofdleiding en drukverdeler vloeit het voedingswater via de capillaire slangen naar elke individuele bloempot. Het dripper uiteinde bevestig je gemakkelijk aan een houder in het substraat of kweekmedium. Capillaire slangen die je niet nodig hebt (als je bijvoorbeeld minder dan vier bloempotten hebt) kunnen eenvoudig afgeklemd worden of voer ze terug in het voedingsvat of watertank.

Opmerking:
Het is niet aan te raden de set-up van het irrigatiesysteem te veranderen, bijvoorbeeld door de capillaire slangen te verlengen. Het systeem is exaxt afgesteld op de capaciteit van de dompelpomp en alleen slangen van gelijke lengte garanderen een gelijkmatige verdeling van het water. Bij gebruik van plantenvoeding raden we het gebruik van organische producten af, aangezien dit type plantenvoeding het capillaire systeem gemakkelijk kan verstoppen, met alle gevolgen van dien. Neem in plaats daarvan eerder een minerale plantenvoeding, waarmee je niet alleen verstoppingen voorkomt: Een minerale plantenvoeding is ook langer houdbaar in het voedingsvat of watertank.

Leveromvang:
  • Drukverdeler
  • Hoofdleiding
  • Afsluitkraantje
  • 1 meter lange slang
  • 12 Capillaire slangen 1Mtr lang
  • 12 Dripperhouders
  • Dompelpomp 800Ltr/u, opvoerhoogte 1,30Mtr

Gewicht: 0,80 Kg

Beoordelingen

Deel andere klanten uw ervaringen mee:

4 van 5
Bijna perfect voor de prijs.

Door de verdeelkop wordt de druk redelijk mooi verspreid over de capilaire slangetjes.
De pomp heeft in een setup van 12 slangen, alles op gelijke grond en volledig opgedraaid een gemiddelde van 6 druppels per seconde per slang.
Ongeveer geeft dit meer dan 2 liter per uur per slang (2*12= 24 liter per uur totaal) en kan traploos worden teruggedraaid naar nul.
De pomp is niet geruisloos maar in een vol vat valt dit geluid weg.

Graag had ik een betere afsluitkraan gezien, deze is net te stroef voor fijne afstelling en de tijd zal vertellen of het plastic de kunstmest zal doorstaan.
(Flush je systeem regelmatig om dit te voorkomen/vertragen en je capilaire slangetjes open te houden.)

Tip: Planten drinken snachts bijna niets (geen licht is nauwelijks verdamping), sluit je pomp aan op dezelfde timer als je verlichting.

.,24.09.2022


Klanten kochten hierbij de volgende producten
Loading ...