Gratis verzending van 99€ 15 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 99 € Snelle en discrete levering

Irrigatieset Waterspin voor 24 planten

Artikelnummer: 12095

68,90 €
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Direct beschikbaar
Leverdatum: 05.10.2023 - 09.10.2023
Geschikte accessoires
Beschrijving

Eersteklas irrigatieset voor maximaal 24 planten

Leveromvang irrigatieset:
 • 1x Dompelpomp HX 2500 (1000Ltr/u)
 • 2x Slangenklemmen ø 17-32mm
 • 1x PE-easy eindstop voor ø 20mm PE-slang
 • 1x Ponstang voor PE-slang, 4mm
 • 6x Waterspinverdelers met 4 x 1Mtr capillair
 • 6x CNL verbindingstuitjes 4-6mm
 • 1x PE-verbindingsstuk 3/4 inch binnendraads naar 3/4 inch binnendraads
 • 1x PE-easy koppeling ø 20mm naar 3/4 inch buitendraads
 • 1x PE-slang ø 20mm, 1 meter
 • 1x Tuinslang ca. ø 15mm, lengte 1 meter
 • 1x Afsluitkraan ø 16mm - 3/4 inch buitendraads
Installatiehandleiding Waterspin 24:
1. Bevestig de tuinslang aan de Dompelpomp HX-2500en borg hem met een slangenklem. Instaleer aan het andere einde de Afsluitkraan ø 16mm - 3/4 inch buitendraads, en borg deze verbinding ook met een slangenklem ø 17-32mm. Met de afsluitkraan regel je de gewenste watertoevoer. Tot slot plaats je de dompelpomp in het voedingsvat of watertank, en zorg je voor voldoende slanglengte om het water uit het vat te kunnen pompen.

2. Vervolgens verbindt je hetPE-verbindingsstuk 3/4 inch binnendraads naar 3/4 inch binnendraads aan de afsluitkraan, en aan de andere kant schroef je de meegeleverde PE-easy koppeling ø 20mm naar 3/4 inch buitendraads. Aan het andere uiteinde van de PE-easy koppeling komt dan de PE-slang ø 20mm, en daarmee is de basis infrastructuur van de irrigatieset al helemaal in elkaar gezet.

Optioneel: Om voor een naadloze verbinding zonder lekken te garanderen, gebruik je watTeflon tape in alle onderdelen en hulpstukken met schroefdraad.

3. De laatste stap is de voorbereiding van de PE-slang, die je bij stap 2 al met de PE-easy koppeling en afsluitkraan hebt verbonden. Allereerst monteer je aan het open uiteinde van de 20mm slang de PE-easy eindstop voor ø 20mm PE-slang. Met de meegeleverde ponstang voor PE-slang, 4mm pons je vervolgens het gewenste aantal gaatjes in de PE-slang voor de CNL verbindingstuitjes 4-6 mm. Het is raadzaam om voor het ponsen eerst even een beetje te passen en meten met je bloempotten en ze op de juiste plek neer te zetten, om te voorkomen dat je de gaatjes op de verkeerde plekken ponst. De gaatjes in de PE-hoofdleiding trekken na het ponsen iets samen, waardoor de waterdichtheid van de verbinding wordt gewaarborgd, wacht dus niet te lang met het insteken van de verbindingstuitjes. Het enige dat je nu nog hoeft te doen: steek de Waterspinverdelers met 4 x 1Mtr capillair in de verbindingstuitjes. Het irrigatiesysteeem is nu klaar voor gebruik.

4. Tenzij je van plan bent je irrigatiesysteem op gezette tijden met de hand in te schakelen, is het slim om de dompelpomp met een tijdschakelaar te verbinden, zodat je geen waterbeurt meer vergeet of overslaat. Het is wel handig om een eerst even testrun te draaien, zodat je de hoeveelheid water per minuut en per irrigatiesessie kunt bepalen door middel van het open of dicht draaien van de afsluitkraan. Ben je tevreden over de hoeveelheid water per sessie, en heb je bepaald hoeveel minuten de dompelpomp moet draaien om je doelstelling te halen, dan kun je de tijdschakelaar op basis van die informatie instellen.

Nog even een handige tip:
Mocht een capillair verstopt raken, wat zelden gebeurt, kan de slang met een beetje perslucht weer vrij worden gemaakt. Mocht je even geen compressor in je keukenla hebben liggen dan kun je ook een simpele maar doeltreffende preventieve truuk gebruiken. Voeg een beetje Atami ATA Clean toe in het voedingsvat of watertank, want dit slimme product van Atami houdt je irrigatiesyteem en drippers schoon en vrij van eventuele verstoppingen.


 • Artikelgewicht: 1,31 Kg
Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Dit artikel bestaat uit
Loading ...