Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Irrigatie Systemen
 3. /
 4. Irrigatiesets

Irrigatieset Profi 100

Artikelnummer: 11943

171,70 € 193,19 €
U bespaart 21,45 €
incl. Omzetbelasting Gratis verzending
Product uitverkocht
Geschikte accessoires
Beschrijving

Irrigatieset Profi 100 - Een professioneel irrigatiesysteem voor optimale bewatering zonder poespas

Deze professionele irrigatieset is geschikt voor thuiskweek opstellingen tot honderd planten. Het automatische bewateringssysteem laat zich eenvoudig installeren en bedienen, en is leent zich perfect voor het gebruik in een HOMEbox Ambient R240 met vijftig tot honderd planten.

Het systeem kan ook gemakkelijk worden uitgebreid met extra verbindingsstukken en PE-slang, we hebben een ruime keuze aan hulpstukken, dus leef je uit! Afhankelijk van je plannen en kweekopstelling kunnen ook meerdere druppelaars per plant worden geplaatst om zo een meer gelijkmatige waterafgifte te realiseren. Ter uitbreiding kun je eenvoudig -naar eigen inzicht en behoefte van je planten- extra gaten in de PE-buis aangebrengen met behulp van de bij de levering inbegrepen PE ponstang.

NB:
De PE-slang trekt iets samen na het ponsen, dus breng de capillaire slang snel in. Dit zorgt voor een optimale afdichting van het systeem.

Leveromvang:
 • 1x Dompelpomp 5000ltr/u, opvoerhoogte 6Mtr
 • 3x Slangenklemmen ø 17 - 32mm
 • 1x PE-easy eindstop voor 25mm PE-slang
 • 1x Ponstang voor PE-slang 2,5mm
 • 1x Irrigatiefilter voor 3/4 inch PE-slang
 • 1x Messing terugslagklep 3/4 inch
 • 1x Afsluitkraan voor 25mm, 3/4 inch buitendraads
 • 1x PE-verbindingsstuk 3/4 inch binnendraads naar 3/4 inch binnendraads
 • 1x PE-easy koppeling 25mm naar 3/4 inch buitendraads
 • 1x PE-slang ø 25mm, 5 meter aan een stuk
 • 1x Tuinslang ca. ø 25 mm, lengte 1 meter
 • 1x Teflon tape, rol lengte 12 meter
 • 100x Capillaire slang - dun, lengte 1 meter
 • 100x Drippers voor 3,2 mm capillair irrigatiesysteem

Installatiehandleiding Profi 100:
1. Bevestig de tuinslang aan de dompelpomp en borg de verbinding met een slangenklem. Instaleer aan het andere einde de afsluitkraan 25mm, borg deze ook met een slangenklem ø17-32mm. Met de afsluitkraan regel je de gewenste watertoevoer. Tot slot plaats je de dompelpomp 5000Ltr/u, opvoerhoogte 6Mtr in het voedingsvat of watertank, en zorg je voor voldoende slanglengte om het water uit het vat te kunnen pompen.

2. Vervolgens verbindt je het Irrigatiefilter voor 3/4 inch PE-slang met de afsluitkraan. Het filter voorkomt het binnendringen van vuildeeltjes die het capillaire systeem en de drippers kunnen verstoppen. Om het filter met de afsluitkraan te verbinden gebruik je het in de set meegeleverde PE-verbindingsstuk 3/4 inch binnendraads naar 3/4 inch binnendraads. Om terugvloeien van water in het voedingsvat of watertank te voorkomen, raden we het gebruik van een terugslagklep aan, zodat je verzekerd bent van een constante en gelijkmatige doorvoer van (voedings)water. De messing terugslagklep 3/4 inch verbindt je met het irrigatiefilter en vervolgens de PE-easy koppeling 25mm naar 3/4 inch buitendraads om alles aan te sluiten op de PE-slang. Om voor een naadloze verbinding zonder lekken te garanderen, gebruik je watTeflon tape in alle onderdelen en hulpstukken met schroefdraad.

3. Zoals zojuist in punt 2 al genoemd, ga je nu aan de slag met de PE-slang ø 25mm, die je net al met de PE-easy koppeling verbonden hebt. Aan het einde van de PE-slang, die je eventueel in kunt korten of verlengen (afhankelijk van de omvang en opstelling van je homegrow), komt als laatste een PE-easy eindstop. Je heb nu de basis-infrastructuur van je irrigatiesysteem helemaal gelegd. Nu aan de slag met het capillaire systeem!

4. Met de meegeleverde ponstang voor PE-slang, 2,5mm pons je vervolgens het gewenste aantal gaatjes in de PE-hoofdleiding voor de capillaire slangen. De gaatjes in de PE-hoofdleiding trekken na het ponsen iets samen, waardoor de waterdichtheid van de verbinding wordt gewaarborgd. De afstand tussen de gaten en hun aantal is niet gespecificeerd en hangt af van het aantal potten of planten en de omvang van de beschikbare ruimte. Het is raadzaam om voor het ponsen eerst even een beetje te passen en meten met je bloempotten om te voorkomen dat je teveel of te weinig gaatjes ponst, of op de verkeerde plekken. Als alle gaatjes geponst, en alle capillaire slangen aangesloten zijn, blijft er nog één ding over: de drippers. Schuif deze in de capillaire slang en steek ze in het kweekmedium of substraat en dan kan het feest al bijna beginnen.

5. Tenzij je van plan bent je irrigatiesysteem op gezette tijden met de hand in te schakelen, is het slim om de dompelpomp met een tijdschakelaar te verbinden, zodat je geen waterbeurt meer vergeet of overslaat. Het is wel handig om een eerst even testrun te draaien, zodat je de hoeveelheid water per minuut en per irrigatiesessie kunt bepalen door middel van het open of dicht draaien van de afsluitkraan. Ben je tevreden over de hoeveelheid water per sessie, en heb je bepaald hoeveel minuten de dompelpomp moet draaien om je doelstelling te halen, dan kun je de tijdschakelaar op basis van die informatie instellen. Zo, je irrigatiesysteem is nu helemaal klaar voor gebruik!

Nog even een handige tip:
Mocht een capillair verstopt raken, wat zelden gebeurt, kan de slang met een beetje perslucht weer vrij worden gemaakt. Mocht je even geen compressor in je keukenla hebben liggen dan kun je ook een simpele maar doeltreffende preventieve truuk gebruiken. Voeg een beetje Atami ATA Clean toe in het voedingsvat of watertank, want dit slimme product van Atami houdt je irrigatiesyteem en drippers schoon en vrij van eventuele verstoppingen.


 • Artikelgewicht: 6,03 Kg
Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Dit artikel bestaat uit
Loading ...