Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
 1. /
 2. Sale

Greenception GCx Series full spectrum LED dimbare kweeklampen

Artikelnummer: 18120

 • X- Serie verkrijgbaar in 120W of 270W
 • Met UV en Far-red lichtspectrum
 • Muisstille passieve koeling
 • Smart Install: Ingenieus ophangsysteem
 • Traploze dimmer: 2 standen voor groei en bloei
 • Optimale verlichtingsoppervlakte: 60x60cm - 100x100cm
Selectie
vanaf 344,70 € 344,70 €
U bespaart 40,67 €
incl. Omzetbelasting Gratis verzending
Direct beschikbaar

Voor dit product zijn er verschillende varianten. Selecteer de gewenste variant a.u.b.

Beschrijving
Na anderhalf jaar ontwikkelen presenteert Greenception met gepaste trots haar nieuwste productfamilie De X-Serie.

Met de nieuwe modellen van de GCx-Serie bouwt Greenception verder aan hun best-seller GC Cluster productlijn, dankzij de allerlaatste kennis en innovaties op het gebied van LED lichttechniek. Ze zijn muisstil dankzij de passieve koeling, en voldoen daarnaast aan de huidige norm van een kwalitatieve LED kweeklamp voor de thuiskweker als het gaat om rendement en functionaliteit. Bij deze nieuwe X-Serie modellen is aanvullend UV en Far-red toegevoegd voor een nog completer lichtspectrum, en de bediening is flexibeler geworden dankzij de traploze dimmer met 2 standen voor groei en bloei.

Een uitgebreider spectrum:

Zoals al bij de vorige modellen van Greenception wordt er met de X-Serie vanzelfsprekend verder geïnvesteerd in een nog doeltreffendere uitbreiding van het lichtspectrum, met UV en Far-red. (van 365 tot 780 nm)

Versnelde wortelgroei:
Schakel de stand -speciaal voor de groeifase- in op de X-Serie en maak maximaal gebruik van het UV-Licht. Wat is daarvan de functie? Verschillende studies hebben bewezen dat de wortels extra in hun groei en ontwikkeling gestimuleerd worden bij verhoogde UV-licht waardes.

Verhoogde fotosynthesesnelheid
Alleen rood licht toevoegen in een LED module voldoet eigenlijk al lang niet meer aan de eisen en verwachtingen van een binnenkweek onder LED lampen. Dankzij het aanvullende Far-red spectrum (en bij Greenception voegen ze dat al sinds 2015 toe) kunnen planten hun volledige fotosynthesepotentieel ontwikkelen bij kunstlicht.

Planten gebruiken fotosynthese om voeding te maken die nuttige bacteriën naar de wortels lokt, om de plant in zijn ontwikkeling te helpen. Ook helpt het om het medium met zuurstof te verrijken. Dus je kan je voorstellen wat de effecten zijn van een verhoogd fotosynthesepotentieel: Planten met meer werkzame stoffen en terpenen, krachtigere groei -en bloeispurten en hogere opbrengsten van meetbaar betere kwaliteit.

Slimme belichting:

De meest gebruikelijke methode van thuisteelt die we van oudsher kennen is met behulp van een kweektent of growbox, en met een conventionele HPS, CMH of MH lamp voor de belichting. Dit heeft Greenception met de X-Serie als uitgangspunt genomen bij de ontwikkeling zijn LED kweeklampen: Homogene verlichting van het kweekoppervlak met LED-bars met een effectievere en rendabelere transformatie van energie naar licht. De sweetspot van een GCx 4 en 9 ligt op een afstand van tussen de 30 en 40 centimeter van de top van de planten afhankelijk van welke gewassen geteelt worden. Door hiermee te spelen is het eenvoudig om voor elk type gewas de perfecte afstand te vinden.
 • Een GCx 4 - 120 Watt kan doeltreffend als alternatief voor een standaard 250W HPS bulb ingezet worden, en is op z'n best bij kweekoppervlaktes van 60 x 60cm tot 80 x 80cm.
 • Een GCx 9 - 270 Watt kan doeltreffend als alternatief voor een standaard 400W HPS Bulb ingezet worden, en is op z'n best bij kweekoppervlaktes van 80 x 80 cm tot 100 x 100 cm.

Traploze dimmer met 2 standen:

Bepaal het optimale spectrum en maximeer het rendement:
Stel je even voor dat je twee verschillende lichtspectra individueel kan dimmen en instellen: Dat is eindelijk mogelijk met de LED kweeklampen uit de X-Serie. Waar is dat precies goed voor horen we je denken? Voor zowel de groei -als de bloeifase is een speciale afstelling/stand beschikbaar die naar believen ingezet kan worden op de actuele cyclus in je growbox. Je hebt de vrijheid om te dimmen en van spectrum te wisselen naar behoefte. Bij conventionele LED kweeklampen ben je genoodzaakt de lampen hoger te hangen afhankelijk van de periode waarin de gewassen zich bevinden. Bij de GCx modellen dim je simpelweg de LED kweeklamp naar de juiste stand en spaar je tot wel 30% aan stroomverbruik. Alsof ze niet al zuinig genoeg waren!

De stand voor de groeifase:
richt zich op het blauwe lichtspectrum. Dit spectrum heeft aantoonbare effecten op het verkleinen van internode afstanden en is daarmee een enorme steun voor het opkweken van compactere planten met een dichter bladerdek. Omdat er bij deze stand ook extra ingezet wordt op aanvullende UV licht is er ook meetbare verhoogde en efficiëntere wortelvorming.

De stand voor de bloeifase:
heeft een overwegend rood lichtspectrum en is te vergelijken met zonlicht in de herfstperiode. Dankzij het aanmerkelijk aandeel aan Far-red in deze stand wordt de fotosynthese van de planten gestimuleerd tot ongekende hoogte.

Smart Install:

Maximale vrijheid in montage en individuele verlichting.
Het nieuw ontwikkelde ophangsysteem biedt een scala aan mogelijkheden om de GCx lampen op te hangen. Dankzij de Smart Install® rail kunnen lampen (ook de van de driverbox te scheiden lichtprofielen) rechtstreeks aan het plafond worden bevestigd.

Een afstand van 2 centimeter tussen het koellichaam op het lichtprofiel en het plafond is al voldoende, mits er een goede luchtcirculatie in de kweekruimte geïnstalleerd is. De geringe afstand maakt de X-Serie extra interessant voor bijvoorbeeld vertical farming en kweekruimtes (voor stekken en jonge planten) met een laag plafond. Soms kunnen een paar centimers minder al een groot verschil maken bij het opbouwen van de perfecteteeltomgeving. Dankzij Smart Install® bespaar je niet alleen tijd maar ook hoogte.

Bij ons verkrijgbaare modellen:
 • Greenception GCx4 120W full spectrum LED dimbare kweeklamp
 • Greenception GCx9 270W full spectrum LED dimbare kweeklamp

Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Loading ...