1
Gratis verzending van 99€ +49(0)40 - 2442 416 80 Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00 uur Gratis verzending vanaf 99 € Snelle en betrouwbare levering met DHL

Fertometer - Kunstmest meter voor potplanten

Artikel: 15283

27,40 €

incl. btw , Plus Verzending

voorradig

Levertijd: 3 - 5 Werkdagen

Beschrijving

Fertometer - Kunstmest meter voor potplanten

Als een plant groeit niet correct en / of bloemen, is vaak onjuist bemesten de oorzaak. Een terugkerende vraag die men zich afvraagt of bij het bevruchten veel kunstmest toegevoegd is? Deze onzekerheid heeft een einde met de Fertometer!

Steek de stang van Fertometer volledig in de potgrond en druk op de knop. Een van de licht gaat branden:
Rood licht: niet meer te bevruchten: Er zijn genoeg of zelfs te veel van voedingsstoffen. Groen licht: de bevruchting is goed, maar u kunt de aanvoer van voedingsstoffen bemesten te blijven op hetzelfde niveau. Gele lamp: Waarschuwing! U moet nu bevruchten: er zijn niet genoeg voedingsstoffen in de grijze vloer.

Voor een goede orde aan meting zijn een aantal voorwaarden van belang:
- Om een betrouwbaar meetresultaat te verkrijgen, is het van het grootste belang dat de potgrond overal nat is! Mocht dit niet het geval zijn, giet de eerste en wacht minstens 30 minuten alvorens te meten. Een goed idee zou s'morgens te gieten en in de middag te meten zijn.
- Zorg ervoor dat de bar bij de maatregel, schoon is.
- De beste meetresultaten je krijgt bij temperaturen tussen 18 en 23 0 C.
- Na het meten van het reinigen van de staaf goed en bewaar de meter droog om oxidatie te voorkomen. Als het metaal van de staaf dof geworden, zodat u voorzichtig met een licht vochtige spons pot, schoon en droog met een zachte doek.
- Laat de Fertometer na nooit te meten zijn in de pot!

Voor grotere potten verschillende metingen op verschillende plaatsen van de pot of bak worden aanbevolen. Drie tot vijf metingen geven een goed beeld van de totale aanwezige voedingsstoffen.

Men moet de plant in de lente met nieuwe potgrond of potgrond te voorzien in een grotere pot. Oude potgrond verzamelt geleidelijk zeldzame zouten (aangegeven met een wit stop rand van de pot), zodat de plant verzilt in de looptijd krijgt gele bladeren en niet meer groeit.

De Fertometer werkt met een 9V batterij type 6LR61 (niet inbegrepen). Om de batterij te testen, druk op de knop. Het gele lampje moet gaan branden. Indien dit niet het geval is of het gaat uit, de batterij is dan leeg.

Voorzichtig: De Fertometer is niet geschikt voor vloeistoffen.


Producent: Fertometer
Gewicht: 0,10 Kg

Beoordelingen

Beoordeel dit product als eerste:


Klanten kochten hierbij de volgende producten
Loading ...