1
Coupon code: BOX15 - 15% korting op alle Kweektenten van 01.10. - 31.10.2022
Gratis verzending van 99 +49(0)40 - 2442 416 80 Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00 uur Gratis verzending vanaf 99 Snelle en betrouwbare levering met DHL

Cool Tube - luchtgekoelde reflector - lengte 49cm, 150mm

Artikel: 11810

48,76 € 30,45 €
U bespaart 18,31 €

incl.btw , Plus Verzending

voorradig

Levertijd: 3 - 5 Werkdagen

Beschrijving

Een Cool Tube is een reflector voor je kweeklamp, gevat in een glazen buis. Deze slimme reflector kan rechtstreeks op een afzuiger of buisventilator worden aangesloten (door middel van een luchtslang) die je vervolgens weer verbindt met een koolstoffilter om nare luchtjes uit de kweekruimte te filteren. Het grote voordeel van een Cool Tube is dat de hitte die je kweeklamp genereert meteen wordt afgezogen, waardoor je in veel kleinere ruimtes en in de warme zomermaanden zorgeloos je favoriete plantjes kunt telen zonder dat de temperaturen de pan uit rijzen.

De Cool Tube reflector met een in- en uitgang van 150mm is voorzien van een interne reflector, maar heeft daarnaast ook twee opzetbare zijstukken die in de levering zijn inbegrepen. Deze twee extra zijstukken kunnen worden gebruikt om het licht van je kweeklamp nog beter uit te richten.

Bij een combinatie van een Cool Tube met een buisventilator wordt de hete lucht dus direct afgezogen. Dit vermindert de door de lamp gegenereerde warmte met 30 tot 40%. Een ander voordeel is dat de kweekverlichting dichter op de planten kan hangen, een uitkomst als je kweekruimte een laag plafond heeft, of al helemaal volhangt met andere apparatuur. Een handige binnenkweker heeft al snel door dat je met de Cool Tube methode ook meerdere lampen met elkaar kunt verbinden, om zo de warmteontwikkeling in je growbox tot een minimum te beperken. Als het concept van de Cool Tube je wel bevalt, zou je ook de PrimaKlima Spudnik Reflector 150 mm of PrimaKlima Spudnik Reflector 125 mm eens moeten bekijken. Ze kosten wel wat extra, maar reflecteren nog meer licht en reduceren de warmteontwikkeling zelfs nog meer dan een Cool Tube. We laten de keuze aan jou.

De meest ideale installatievolgorde met een Cool Tube:
Koolstoffilter -> buisventilator -> luchtslang -> Cool Tube -> luchtslang -> geluidsdemper

De voordelen op een rijtje:
  • De planten kunnen dichter bij de kweekverlichting groeien zonder te verbranden.
  • Een Cool Tube heeft slechts een kleine afzuiger nodig om warmte af te voeren.
  • Kweekruimtes met een laag plafond kunnen toch optimaal verlicht worden.
  • Fitting: E40
  • Lengte: 49,5cm. Flensdiameter: 150mm

Producent: GIB Lightning
Gewicht: 2,80 Kg

Beoordelingen

Beoordeel dit product als eerste:


Klanten kochten hierbij de volgende producten
Loading ...