Huidige mededeling:

Vanwege de legalisatie in Duitsland zijn er momenteel vertragingen bij de ondersteuning en levering. Helaas is er momenteel geen telefonische ondersteuning mogelijk. We vragen om uw begrip hiervoor. Vragen per e-mail worden binnen 7-10 werkdagen behandeld. De huidige levertijd is 14-21 werkdagen. We vragen daarom om je geduld. Bestelde goederen worden uiteraard voor je gereserveerd en binnen de aangegeven tijd verzonden. ×
Gratis verzending van 150€ 16 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 150 € Snelle en discrete levering
  1. /
  2. Nieuws
  3. /
  4. Zaaien

Zaaien

09.09.2015 / Chili-Cultivation

Chilli planten hebben een warm klimaat nodig: minder dan 20 0C mag de omgevingstemperatuur, vooral tijdens de kweek, niet afnemen. In Centraal-Europa kan dit alleen mogelijk worden gemaakt door fokken in het huis die voorzien zijn van airconditioning of kas, om de vruchten dan te kunnen in de zomer tot herfst te kunnen plukken, moet het zaad al tussen december en februari gezaaid worden, afhankelijk van de soort. Van essentieel belang is de tijdpunt van het zaaien belangerijk, de hoeveelheid aan tijd elke plant voor haar ontwikkeling nodig heeft.

Chili-Zaaien

Om de planten in het huis te zaaien, je kan bloempotten maar ook bijvoorbeeld yoghurt bekers gebruiken. Zodat je de plant, beter kunnen implementeren, zodra ze de juiste grootte bereikt, zo kun je het beste slechts een zaadje per vat of bloempot gebruiken. De gebruikte bodem moet steriel en voedselarm zijn. Zulke aarde kun je in de winkels verkrijgen. Hoe groter de zaad van de gekozen Chili-soort, hoe dieper het zaad in de grond gedrukt moet worden - de optimale diepte voor het inbrengen van de zaden varieert tussen 0,5 en 1,5 cm. Bedek de zaad goed met grond en vergiet het vervolgens met warm water. vooral tijdens het kiemproces, is het belangrijk dat de bodem goed bevochtigd blijft. Echter, je moet er ook voor zorgen dat de planten niet in het water "staan", omdat er anders het gevaar van schimmel dreigt. Giet het overtollige water dus het beste eraf.

Belangrijk voor de kiemvorming is de omgevingstemperatuur, hoger de temperatuur, hoe sneller de planten beginnen te kiemen. Afhankelijk van de klimatologische omstandigheden, de kieming is meestal tussen de zeven en veertien dagen - zou het echter op de kamer maar koel zijn, kan het ook gebeuren dat het enkele weken duurt voor de eerste planten te zien zijn. Zodra de eerste Groen geeft dan, je moet absoluut zeker van zijn dat de planten genoeg zonlicht verkrijgen: Vindt de plant bijvoorbeeld niet genoeg zonlicht op de vensterbank, dan kun je speciale lampen in de winkels aanschaffen.

Loading ...