Gratis verzending van 99€ 15 jaar ervaring Gratis verzending vanaf 99 € Snelle en discrete levering + 2700 producten

COâ‚‚ Bag - Koolstofdioxide voor thuisteelt

Artikelnummer: 15287

19,95 €
incl. Omzetbelasting , Plus Verzending
Direct beschikbaar
Deliverydate: 10.02.2023 - 14.02.2023
Beschrijving

Wat is het voordeel van een COâ‚‚ Bag?
De COâ‚‚ Bag is een goedkope en gemakkelijke manier om COâ‚‚ (koolstofdioxide) toe te voegen aan je kweekomgeving en bedoelt voor de binnenkweek of kweken in een kas. Het kan de groeisnelheid van je planten verhogen en het rijpingsproces van de vruchten of bloemen versnellen, wat de kwaliteit en kwantiteit van de opbrengst ten goede komt. Een COâ‚‚ Bag is veilig in gebruik, eenvoudig te integreren en onderhoudsvrij. Het is veruit het kleinste en meest doeltreffende product op de markt.

Waar is COâ‚‚ goed voor?
Koolstofdioxide is voor planten wat zuurstof is voor mensen. Het is een van de belangrijkste hoofdfactoren voor de ontwikkeling van snelgroeiende gewassen. Alle planten hebben COâ‚‚ nodig om te groeien. Als je planten niet genoeg COâ‚‚ uit de lucht krijgen, zullen ze een stuk langzamer groeien. Een COâ‚‚ Bag is een effectieve, eenvoudige en goedkope manier om meer koolstofdioxide in je growbox of kweekruime te produceren.

Waar en wanneer gebruik je een COâ‚‚ Bag?
Begin met het gebruik van COâ‚‚ Bag twee tot drie weken na het zaaien of planten. Prik zes gaten in de bovenkant van de zak en hang hem boven je plantjes, in grote kassen kan de COâ‚‚ Bag het best boven de gangpaden worden gehangen. Let op: De COâ‚‚ Bag produceert alleen koolstofdioxide bij temperaturen boven 18°C. Bewaar de verzegelde zak in een koele en droge ruimte bij een temperatuur van minder dan 18°C.

Hoe lang kun je de COâ‚‚ Bag gebruiken?
Wanneer de inhoud van de COâ‚‚ Bag in contact wordt gebracht met zuurstof, begint ze COâ‚‚ te produceren. het duurt dan meestal een paar dagen voordat de eerste koolstofdioxide vrij begint te komen, het is tenslotte een natuurlijk proces. Afhankelijk van de ventilatie in je growbox of kweekruimte zal een COâ‚‚ Bag koolstofdioxide produceren gedurende 1-3 maanden, in een kweekomgeving van maximaal 5m².

Hoe kun je de voordelen van COâ‚‚ maximaliseren?
Door de extra koolstofdioxide in de lucht kunnen de planten 3 tot 5°C hogere temperaturen verdragen. Dit betekent echter ook dat de planten ook meer water en plantenvoeding nodig hebben. Vergeet dus niet te zorgen voor voldoende water, plantenvoeding en licht om de voordelen van de COâ‚‚ Bag te maximaliseren.

Wat zit er in een COâ‚‚ Bag?
Een COâ‚‚ Bag bevat een mengsel van waterstofcarbonaat (NH4 en HCO3)

Is het de moeite waard om de COâ‚‚ Bag in de buurt van een ventilator te installeren?
Zeker weten! Hang de zak op in de buurt van de luchtaanvoer of ventilator om er zeker van te zijn dat de koolstofdioxide gelijkmatig over je kweekruimte verdeeld wordt.

Kan het product ook in grote kassen worden gebruikt??
Geen enkel probleem. Je past de hoeveelheid zakken aan naar gelang de grootte van de kweekruimte of kas. Voor een ruimte van bijvoorbeeld 50m² raden wij aan om tien zakken op regelmatige afstanden van elkaar op te hangen. Ga uit van één COâ‚‚ Bag per vijf vierkante meter.

Wat is de optimale temperatuur om een COâ‚‚ Bag in te zetten?
De aanbevolen bedrijfstemperatuur is 25°C.


  • Producent:
    CO2Bag
  • Artikelgewicht: 0,10 Kg
Beoordelingen

Beoordeel als eerste dit artikel en help anderen bij de beslissing voor de aanschaf:

Loading ...